Dia-Wellness száraztészták
Általános jellemzés a Dia-Wellness száraztésztákról
A DW-száraztészták ugyan úgy elkészíthetőek, mint a hagyomásnyos fehér lisztből készült tészták. Magas rosttartalma miatt több vizet vesz fel főzés közben, ezért 15%-al több víz hozzáadása szükséges. Élelmi rosttartalma miatt továbbá telítő hatása is van, így kevesebb adag is elég egy-egy főétkezéshez.
Elkészítési javaslat:
- A tésztát ötszörös mennyiségű forró, lobogó, sós vízbe tesszük és óvatosan keverve 6-10 perc alatt puhára főzzük.
- Vagy: újraforrástól számítva 2percig főzzük, majd lefedve, levéve a tűzről puhára duzzasztjuk.
Tésztáink csak szénhidrátcsökkentett verzióban érhetőek el Mintaboltunkban.
Recept:
ZÖLDSÉGES-HÚSOS TÉSZTASALÁTA
Hozzávalók:
- 40 dkg sertéskaraj vagy pulyka, de lehet csirkemell is
- 1 közepes cukkini
- 1 pritamin paprika
- 1 zöldpaprika
- Dia-Wellness Parajdi só
- őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kanál mustár
- 0,5 dl étolaj
- petrezselyem
- 50 dkg DW orsótészta
Az öntethez:
- 2,5 dl natúr joghurt
- 0,5 dl olívaolaj
- DW-Parajdi só
Elkészítés:
A húst vékony csíkokra vágjuk. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával és mustárral fűszerezzük, majd félig megpirítjuk.
A cukkinit és a paprikákat csíkokra vágjuk, és forró olajon félig megpirítjuk.
Hozzáadjuk a húscsíkokhoz, és az egészet összesütjük, végül megszórjuk petrezselyemmel. A kifőtt, hideg tésztával összekeverjük.
Az öntethez a natúr joghurtot az olajjal simára keverjük, sóval, borssal, aprított petrezselyemmel ízesítjük, majd összeforgatjuk a tésztával.
Kicsit állni hagyjuk, hogy íz ízek összeérjenek, majd tálaljuk.