Kérdése van? Hívjon minket! 06302494230

Dia-Wellness Debrecen blog

Dia-Wellness cukorhelyettesítők

Dia-Wellness Debrecen
2023.02.07 12:20
Dia-Wellness cukorhelyettesítők

Tudnivalók a cukorhelyettesítőkről

A DW cukorhelyettesítők kiválóan alkalmazhatóak a répacukor helyettesítésére. 

A cukor helyett eritritet, steviát vagy szukralózt tartalmazó ételek fogyasztása, a fogyasztást követően kisebb mértékű vércukorszint emelkedést okoz, mint a cukrot tartalmazó ételek fogyasztása.

Általában szoktátok kérdezni, hogy mi a különbség a PaleOk és a sima Dia-Wellness cukorhelyettesítők között. Igazából annyi, hogy a PaleOk változat nem tartalmaz mesterséges édesítőszert (szukralóz), csak a természetben előforduló édesítőszereket tartalmazza, de mind a két fajta cukorhelyettesítő szénhidrátcsökkentett, azaz nem tartalmaz hozzáadott répacukrot.

     

    Az 1:5 cukorhelyettesítő csomagja (500g) megfelel 2500 g répacukor édesítő erejének. A rost alapú 1:4 cukorhelyettesítő akácia rostot tartalmaz.

    1 kg répacukor édesítő hatásának 0,25 kg Dia-Wellness Cukorhelyettesítő 1:4 felel meg. Eritritollal és steviával. 0 g felszívódó szénhidrát, 0 g kcal Általános konyhai használatra.

    1 kg répacukor édesítő hatásának 0,5 kg Dia-wellness cukorhelyettesítő 1:2 felel meg. Fruktózzal és édesítőszerekkel.

    • 1:1 cukorhelyettesítő:

    Nulla kalóriás, általános édesítő, édesítő hatása, felhasználása megegyezik a hagyományos répacukoréval.

     

    Hagyományos porcukor kiváltására tökéletesen alkalmas.

    Cukormentes befőttek és lekvárok készítéséhez alaklmas befőzőcukor helyettesítő. Tartalmazza a sűrítőanyagot és a tartósítószert is. Pektinnel készült.

    Bourbon vaníliával ízesített cukorhelyettesítő. Édesítő hatása megegyezik a répacukoréval.

    Mint a nevében is benne van, kiválóan használható méz helyettesítésére. Mézeskalács alaphoz keverve is nagyon jól alkalmazható. 

    A paleolit étrendhez illeszkedik, édesítő hatása, felhasználása megegyezik a hagyományos répacukoréval.

    A PaleOK Cukorhelyettesítő 1:4 a hagyományos répacukorhoz képest négyszeres az ízesítő hatása, így negyedannyi is elég belőle. Általános konyhai használatra ajánljunk, legyen szó a reggeli kávénk édesítéséről, sütésről, főzésről.

    Édesítőszerrel készült paleolit porcukor helyettesítő. Hagyományosan felhasználható porcukor helyettesítésére, ha paleo diétát folytatsz is meg tudod hinteni süteményeidet porcukorral. Édesítő hatása megfelel a répacukorénak.