Nem kell a konyhában jártas házi asszonynak lenned ahhoz, hogy pillanatok alatt elkészítsd a tökéletesen omlós tésztájú muffint. Ajánljuk hozzá még a Dia-Wellness Csokicseppeket is, amelyek sütésállóak, így szépen tudod díszteni és ízesíteni a muffinjaidat. A Dia-Wellness Muffinpor azért is több, mint egy muffin, mert ez a tésztakeverék élelmi rostban és fehérjében gazdag, ráadásul még a diétád miatt sem kell aggódnod a csökkentett szénhidráttartalma miatt.
Hozzávalók:
- 500 g muffinport
- 1 dl olaj
- 3 dl víz
Elkészítése:
A hozzávalókat robotgéppel alaposan összekeverjük, kihabosítjuk, aztán muffinformákba öntve a tésztát 180 fokon kb, 15 perc alatt készre sütjük.
Összetevők: búzaliszt, tönkölybúzaliszt, teljes tojáspor, édesítőszer: maltit, eritrit, steviol-glikozidok, sovány tejpor, búzafehérje, tojásfehérjepor,tömegnövelőszer: polidextróz, élelmi rost, térfogatnövelőszer: Na- hidrogén-karbonát, savanyúságot szabályozó anyag: Na-pirofoszfát, emulgeálószer: E475, E481, E471, zabpehelyliszt, tejfehérje, búzakorpa, növényi olaj (repce), étkezési sav: tejsav, lisztkezelőszer: aszkorbinsav, enzimek
Átlagos tápérték 100 g termékben:
energia: 1461 kj/345 kcal
zsír: 7,0 g,
amelyből telített zsírsav: 1,2 g
szénhidrát: 50,8 g*,
amelyből cukrok: 4,4 g,
amelyből poliolok: 7,5 g
rost: 10,4 g
fehérje: 19,8 g
só: 1,34 g
nem felszívódó szénhidrát: 3,8 g*